Millainen ryhmä olemme?

Harjoitamme buddhalaisuutta yhdistäen theravada- ja mahayana-koulukuntien keskeisiä harjoituksia, joten koulukuntamme on "Buddhayana", suomeksi heräämisen tie. Harjoituksemme pääpaino on kiinalaisessa ja korealaisessa zenissä, joissa korostetaan hiljaista istumameditaatiota. Toiminta-ajatukseemme kuuluu suomalaisten harjoittamistapojen kehittäminen aasialaisten perinteiden pohjalta.

Pääopettajanamme on suomalaissyntyinen Taehye sunim, jolla on useamman tradition munkkivihkimys. Ryhmän ohjaajana toimii Juha Lamminaho (Vajramitra), joka on Taehye sunimin Dharmaopettajaoppilas.

Taehye sunim vierailee Suomessa mahdollisuuksien mukaan kaksi kertaa vuodessa, jolloin järjestetään opetustilaisuuksia ja retriittejä. Vaasan Dharmata on Helsingissä toimivan Bodhidharma ry:n paikallisryhmä. Vuonna 1947 perustettu Bodhidharma ry on suomen vanhin buddhalainen yhdistys, jonka alkuperäinen nimi oli Buddhismin ystävät - Buddhismens vänner.

Sanskritinkielistä Dharmata-sanaa on vaikea kääntää muille kielille. Dharmatan läheinen synonyymi on tathata, ’sellaisuus’, josta muodostuu Buddhan kutsumanimi Tathagata, ’Näin mennyt’ tai ’Näin tullut’. Monimerkityksinen sana viittaa ei-ehdonvaraiseen, käsitteiden tuolla puolen olevaan todellisuuteen.

Även om vår hemsida är på finska och guidningen sker huvudsakligen på finska, är du hjärtligt välkommen att delta i verksamheten


Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, ota yhteyttä:

vaasan.dharmata@gmail.com