Vaasan Dharmatan harjoitus

Harjoitukseemme kuuluu istumameditaatiota, kävelymeditaatiota ja pieniä seremonioita. Harjoittaessa pyrimme pysymään tietoisina kaikesta tekemästämme: istuessa istuma-asennosta ja hengityksestä, kävellessä tuntemuksista jalkapohjissa, lausuessa tekstistä ja äänestä. Pyrimme pitämään tietoisuuden valon suunnattuna siihen, mitä juuri nyt tapahtuu. Harjoituksemme on luonnollista, ja jokainen osallistuja saa olla oma itsensä - harjoituksessa ei ole tarkoitus tulla joksikin. Sen sijaan pyrimme ymmärtämään itseämme ja sitä kautta ymmärtämään paremmin myös muita ihmisiä.

Suomalaiselle luontaisia meditaatiopaikkoja ovat metsät ja järvien rannat. Voimme luonnon helmassa rentouttaa itsemme ja olla läsnä kaikille ympäristömme tuottamille tuntemuksille. Myös sauna voi olla meditaatiopaikka. Saunassa olemme tietoisia lämmöstä, löylystä ja hiljaisuudesta. Meditatiiviseen mielentilaan voi johdattaa myös ikkunasta avautuva järvi- tai merimaisema. Rentoutuneessa tilassa voimme tarkkailla valppaina ja kehittää viisautta, joka on buddhalaisen harjoituksen ytimessä. 

Säännöllisin arkiharjoituksen lisäksi retriiteille osallistuminen on erinomainen tapa syventää omaa mielentyyneyttä ja taitoa nähdä selvemmin ilmiöiden perusluonteeseen. Vaasan Dharmatan harjoittajat voivat osallistuvat interbuddhistisessa hengessä useiden eri traditioiden retriiteille. Taehye sunim ohjaa retriittejä vuosittain, yleensä vuoden vaihteessa ja loppukesästä. 


Tietoa tapahtumistamme löydät FB-sivuilta ja Tapahtumia-artikkelista.


Buddhalaisuus on Tie. On mielipideasia, pitääkö sitä filosofiana vai uskontona.
— Taehye sunim